کمپین بینایی سنجی و تهیه عینک 1402

اشتراک گذاری
حمایت مالی
پیشرفت پروژه مبلغ جمع شده
0%
0%

مبلغ کل پروژه
مبلغ جمع شده





تنبلی چشم یا آمبلیوپی اختلالی در بینایی فرد است که باعث می شود دید یک چشم و گاهی دو چشم کاهش پیدا کند به طوری که حتی با اصلاح عیب انکساری (با استفاده از عینک، لنز و ....) و رفع مشکلات ساختمانی چشم نیز برطرف نشده و ادامه می یابد.
این اختلال هرچه دیرتر تشخیص داده شود درمان دشوارتر می شود و میزان بهبودی کمتر خواهد بود به طوری که اگر درمان در سنین ۱۰ تا ۱۲ سالگی آغاز شود ، دید کامل نخواهد شد و پس از ۱۲ سالگی نیز اثری در بهبود دید چشم ندارد . بر اساس آمارهای جهانی ۲۸۵ میلیون نفر در دنیا دچار اختلالات بینایی هستند و ۳۹ میلیون نفر ایشان نابینا هستند. در منطقه خاور میانه ۲۳.۵ میلیون نفر اختلالات بینایی دارند و ۵ میلیون نفر نابینا هستند. در کشور ما ایران ۴ میلیون نفر اختلال بینایی دارند و حدود ۶۰۰ هزار نفر نابینا هستند. این در حالی ست که ۸۰% از نابینایی ها در حال توسعه قابل اجتناب هستند و ۹۰% از این موارد قابل اجتناب به کشورهای در حال توسعه اختصاص دارند.
نکته قابل توجه اینکه  در بیشتر موارد ظاهر چشم تنبل کاملا طبیعی است و هیچ نشانه ای از بیماری در آن دیده نمی شود به همین دلیل پدر و مادر و اطرافیان متوجه خطر مهمی که بینایی کودک را تهدید می کند نیستند. لذا تنها راه پیشگیری از " تنبلی چشم  " تشخیص به موقع عوامل ایجاد کننده آن است و از آنجا که بسیاری از این عوامل برای خانواده ها ناشناخته است چشم همه کودکان می بایست حداقل 3 بار هر سال ( در سنین 4-6 ) قبل از دبستان غربال شود .

تنبلی چشم یکی از شایع ترین علل کاهش دید قابل پیشگیری در دهه اول زندگی است. میزان شیوع آن از ۲ تا ۵ درصد در ایران و کشورهای مختلف گزارش شده است. متاسفانه در صورت عدم درمان اثرات کمی دید آن تا آخر عمر برای بیمار باقی خواهد ماند. علت های عمده و اصلی ذکرشده برای آمبلیوپی عیوب انکساری تصحیح نشده، انحرافات چشمی و محرومیت از دید می باشند. درمان معمول آن بستن چشم بهتر یا تار کردن تصویر آن با آتروپین است. امروزه با وجود پیشرفت های زیادی که در درمان بیماری های چشمی حاصل شده است هنوز سوالات زیادی در مورد نامگذاری، علت، روش و سن غربالگری، روش و نوع درمان، زمان خاتمه و اثرات و عوارض آن، علت و میزان عود آمبلیوپی مطرح است.
ما در موسسه " پویا، همیاران فرهنگ و هنر"  درصدد رفع این مشکل در مناطق کم برخوردار هستیم، بسیاری از خانواده های کم درآمد وضعیت بینایی فرزندانشان در رده چندم اهمیت قرار دارد؛ و متاأسفانه این وضعیت در پیشرفت درسی و جسمی کودکانشان تأثیر مخربی خواهد گذاشت.
شما همیاران عزیز می توانید در اجرای این کمپین با ما همراه باشید.


دانیال پرداز 2024 ©